classificació circuits anteriors:   -CCF 2018 -   -CCEF 2018 -   -CCF 2017 -   -CCF 2016 -   -CCF 2015 -   -CCF 2014 -   -CCF 2013 -   -CCF 2012 -   -CCF 2011 -   -CCF 2010 -   -CCF 2009 -   -CCF 2008 -   -CCF 2007 -   -CCF 2006 -   -CCF 2005 -   -CCFO 2004 -  
Calendari de regates del circuit català de funboard  -CCF 2005-
   
Calendari de proves      (calendari .pdf)
 
prova modalitat organització
 
Capgirell-Pals
05/03/05 Onades- Capgirell - CN Estartit
 
L'Escot
02/04/05 Freestyle-Onades- L'Escot - CN Escala
 
IV Campionat Roses Súper X
23/04/05 SuperX- Club Windsurfing Roses
 
VI Concentració WAP
21/05/05 Freestyle- WAP
 
CN Bétulo
02/07/05 SuperX- CN Bétulo
 
CN Masnou
17/09/05 Slalom- CN Masnou
 
La Wind
15/10/05 SuperX- Club La Wind
 
II Begur Free Wave x Fun
29/10/05 Freestyle-Onades- La Surfera Gironina
  (modalitats: Freestyle, Onades, Súper X, Slalom, Speed)


 Capgirell-Pals    , 05/03/05    ( anunci de regata / classificació )
La regata:  
fotos regata MASDEVALL GUANYA LA PRIMERA REGATA DEL CCF 2005 A PALS

Amb vent de Tramuntana força 7 es va acabar un quadre de mànigues d’onades obtenint els primers resultats de la temporada 2005. Masdevall, Sanllehy, Piñana i Pastor en quarta posició van ser els finalistes de la prova. Una regata on la participació va ser massiva malgrat les baixes temperatures. Es dona així el tret de sortida del Circuit Català de Funboard 2005 (CCF).

Molt bones condicions per a un èxit rotund: Tramuntana, participació massiva, excel·lent actuació dels jutges (malgrat d’estar tot el dia en mig d’un gran núvol de sorra), molt bona organització (amb filmació professional) i les millors marques AHD, Angulo, Arrows, Exocet, Ezzy, F2, Fanatic, Fly Up, Gaastra, Gun Sails, JP Australia, Mistral, Naish, Neil Pryde, North Sails, Rrd, Severne, Soöruz, Starboard, Tabou, Tiga.

Després de molts mesos de treball el Secretari de Funboard de la FCV, Xavier Torres, a través de la nova associació WindsurfCat ha aconseguit el primer objectiu de la temporada: augmentar la participació i la implicació dels regatistes i de les marques.

Malgrat de que el dissabte només es van poder disputar dos heats, el diumenge la Tramuntana f7 de Capgirell - Pals no va fallar i des de primera hora va fer acte de presència.

La regata estava programada pel primer cap de setmana de vent del mes de març i després d’un primer cap de setmana sense res de condicions es va poder convocar la prova pels dies 5 i 6 de març amb una previsió molt encertada de Tramuntana.

La regata va començar el dissabte amb les inscripcions (de 9 a 10h). Amb un sol radiant des de primera hora del matí i amb poc vent ningú hauria assegurat que dos hores més tard la Tramuntana arribaria a Pals.

La primera reunió de patrons es va fer a les 10:30, informant als corredors que la modalitat seria freestyle o ones en funció de las condicions i els heats serien de 8 minuts.

A continuació es va notificar del pròxim avís de regata a las 12:00 i possible sortida a les 12:30. Millor no podien anar les coses i el vent va començar a arribar a Pals sobre les 12:00 h. Pocs van pensar que al final tindrien que córrer ja que a la hora en punt es van iniciar els heats.

Amb el vent del nord arribant a força 5 la competició, finalment d’ones, va començar molt puntual amb el primer heat format pels riders: Llop, Arnau, Salvat i Vermeuelen. Llop y Salvat (Gaastra, Söoruz) van aprofitar el moment per a demostrar les seves habilitats a l’aigua i els jutges els van puntuar molt bé passant ronda. El segon heat estava format per tres regatistes i l’atzar va enfrontar a Masdevall, Roig i Recasens que van eliminar a la única i valent noia de la prova Olga Roig (CAT-78). A continuació es va donar sortida al tercer heat però precipitadament el vent va començar a baixar, el sol es va amagar i la festa es va acabar. Es va decidir suspendre la prova fins nou avís. Després de dinar es va aplaçar la sortida del tercer heat al diumenge. La Tramuntana va anar caient fins desaparèixer per complert.

Recollida de material, hotel, dutxa, repassada al vídeo, migdiada, sopar i copes!!!!

El diumenge no podia anar millor Tramuntana força 5 i pujant a mesura que s’acostava la primera reunió de patrons del dia. A les 11 estava prevista la primera sortida (continuant en el heat anul·lat a la jornada anterior).

En el tercer heat format por López, Giménez, Solà (Ezzy) i Figueres (que va arribar tard a la sortida) es van classificar Giménez i Solà. En el quart format per Pastor (Exocet, Ezzy Mast), Baltà, Ibars i Carabí (F2, Gaastra,) es va classificar Pastor i Ibars. En el cinquè heat només estaven presents a la sortida Oliveras (Angulo) i Carendell classificant-se els 2 directament. En el sisè heat es repetia la situació anterior classificant-se Guillot i Noguera (Tabou, Gaastra, Soöruz). El sèptim heat disputat per Torres (Exocet, Ezzy Mast, Fly UP), Riera i Córdova (Gaastra, Soöruz) va ser eliminat Torres. L’últim heat format per Piñana (Tabou, Gaastra), Sanllehy (F2, Arrows) i Soler (Rrd) es van classificar Piñana i Sanllehy.

Poc a poc es van anar classificant els millors regatistes fins als quars de final amb: Recasens, Masdevall (Tabou, Gaastra, Soöruz), Pastor (Exocet, Ezzy Mast), Solà (Ezzy), Oliveras (Angulo), Guillot, Sanllehy (F2, Arrows) i Piñana (Gaastra, Tabou).

En el moment d’iniciar la final el vent va començar a fallar i una baixada inesperada va obligar a suspendre el heat fins a nou avís. La prova es va posposar uns minuts fins l’arribada d’una pujada de vent i la seva estabilització. En pocs minuts la Tramuntana va tornar a entrar i els jutges donaren sortida a la final. Amb vela de 4 a 4,7 m els competidors van demostrar les seves millors habilitats en les onades: sufejades, aerials, backloops, forwards…. Al final recital de Masdevall que es reafirma com a el millor windsurfista revalidant la Victòria de fa dos anys a Pals.

Després d’una gran final la classificació va se per a Pastor la quarta posició, Piñana la tercera, Sanllehy (juvenil) la segona i Xavier Masdevall guanyador indiscutible de la prova.


Durant els dos dies Xavi Rifa (càmera oficial i col·laborador del CCF) va fer filmacions a l’agua i a la platja i en breu se disposarà del vídeo de la regata amb les millors escenes i molta acció!! (DVD de la regata Capgirell-Pals a uns preus molt assequibles).

A destacar el bon rotllo que es respira en aquestes proves, també l’alta participació i que la gent comença a veure que no es necessari ser un "crack" per apuntar-se al carro, només tenir ganes de motivar-se per millorar.
Classificacions:
   
  General
  MASDEVALL, XAVIER  (E-59) 0.7
  SANLLEHY, ALEIX  (CAT-555) 2
  PIÑANA, JOSÉ LUÍS  (E-24) 3
  PASTOR, RAMON  (E-72) 4
  RECASENS, FERRAN  (E-401) 5
  OLIVERAS, JAUME  (CAT-100) 5
  SOLÀ, MÀRIUS  (E-79) 5
  SALVAT, SERGI  (E-10) 9
  LLOP, JOAN  (CAT-26) 9
  GIMÉNEZ, LIBERTO  (E-97) 9
  RIERA, JORDI  (CAT-68) 9
  CARANDELL, MARCEL  (CAT-51) 9
  IBARS, JORDI  (CAT-66) 9
  NOGUERA, JORDI  () 9
  DE CÓRDOVA, LUÍS  () 9
  ARNAU, ORIOL  (CAT-60) 17
  SOLER, ÀLEX  (CAT-27) 17
  LÓPEZ, GERARD  (CAT-49) 17
  ROIG, OLGA  () 17
  FIGUERAS, JOAQUIM  (E-96) 17
  VERMEULEN, JOB  (E-70) 17
  TORRES, XAVIER  (E-74) 17
  CARABÍ, ÀLEX  (E-4) 17
  ROIG, MARTI  (CAT-86) 24
  MAS, JAUME  () 24
  BALTÀ, POL  (E-23) 24
  BELTRAN, POL  () 24
  SOLSONA, EDUARD  (E-44) 24
  TORRELLES, CLÀUDIA  (CAT-28) 25
  PUIGBÓ, ALBERT  (CAT-83) 25
  PUJOL, JOEL  () 25
  ARIBAU, JOSEP M.  () 25
  ESPINOSA, SERGIO  (E-65) 25
  MOYA, XAVIER  (CAT-90) 25
  PIJOAN, ALBERT  () 25
  FERNÁNDEZ, JORDI  (CAT-34) 25
  BLASI, MARIA  () 25
  GILI, ORIOL  (E-5) 25
  RIBAS, MIGUEL  () 25
  SANTANA, JÚLIA  () 25
  VERDUGO, ÀXEL  (CAT-666) 25
  ROURE, GEMMA  (E-47) 25
  SANLLEHY, ERIC  (CAT-1111) 25
  DÉFEZ, ROGER  (CAT-39) 25
  FERRER, CARLES  () 25
  MARTÍNEZ, SALVADOR  (E-18) 25
  ROCA, MARC  (E-93) 25
  GUTIÉRREZ, MIQUEL  (E-101) 25
  MORAN, JOAN D.  (CAT-1999) 25
  Femenina
  ROIG, OLGA  () 0.7
  SANTANA, JÚLIA  () 2
  ROURE, GEMMA  (E-47) 2
  TORRELLES, CLÀUDIA  (CAT-28) 2
  BLASI, MARIA  () 2
  Juvenil
  LÓPEZ, GERARD  (CAT-49) 2
  PUJOL, JOEL  () 3
  BELTRAN, POL  () 3
  MORAN, JOAN D.  (CAT-1999) 3
  VERDUGO, ÀXEL  (CAT-666) 3
  PUIGBÓ, ALBERT  (CAT-83) 3
   
pujar

 L'Escot    , 02/04/05    ( anunci de regata )
La regata:  
fotos regata RÈCORD D’INSCRITS EN EL CCF: L’ESCOT – CN L’ESCALA

Rècord d’inscrits en la segona regata de la temporada del Circuit Català de Funboard (2 i 3 d’abril), organitzada per WindsurfCat, la Federació Catalana de Vela i la botiga local l’Escot. Gràcies a l’esforç de Lluís Puig (propietari de la botiga) i de Xavier Torres (Secretari de la FCV i president de WindsurCat) l’organització va se un èxit. La falta de vent no va desmotivar en ningun moment la il•lusió, la tenacitat i la perseverança dels assistentes malgrat el mal temps i la pluja del diumenge. I com sempre les millors marques del mercat Espanyol van estar presents en l’event: AHD, Angulo, Arrows, Exocet, Ezzy, F2, Fanatic, Fly Up, Gaastra, Gun Sails, JP Australia, Oxbow, Mistral, Naish, Neil Pryde, North Sails, Rrd, Severne, Soöruz, Starboard, Tabou, Tiga.

Els 36 regatistes inscrits (rècord històric) van estar esperant durant tot el dia que el Xaloc (que bufava des de primera hora del dia) arribés a la força suficient per a poder donar la sortida del primer heat.

Les previsions no es van fer realitat ja que s’esperava que el dissabte, amb l’entrada del Llevant, a les mega "ones" en el Riuet de Sant Martí d’Empúries les acompanyés el vent de F5/F7.

Al mar la cosa estava justa i el vent, mig de Xaloc mig de Llevant, aixecava moltes ones. Alguns es van atrevir a mullar se i el vent permetia planejar però no superar les gran ones. Triatló, Windsurf, natació entre ones y footing amb el material per tornar. A destacar els companys de Palma de Mallorca que van demostrar que són els primers tant en possar-se a l’agua, como en sortir a ballar a la pista... ¡Quin perill!

Finalment l’organització va posposar la primera sortida per al diumenge a les 10:30 h del matí. No obstant na va faltar l’ambient tradicional del CCF; els millors regatistes de la classe, exposició de material, sopar i festa al Pub “La Lluna”, i rialles fins a altes hores de la matinada.

Els participants i acompanyants al no gastar les energies en la competició, van treure tota la tensió i energia acumulada del dia, al sopar que va començar a les 9 de la nit i que no va parar fins el tancament del local, que es va produir cap a les 4 de la matinada. Realment la nit en el Pub "La Lluna" va ser memorable, això sí que va ser ¡freestyle! Ja hem dit en moltes ocasions que aquestes competicions són també una reunió d’amics per a passar-ho bé... tant amb com sense vent.

El diumenge la majoria de riders (després d’una nit molt intensa) van assistir a la reunió de patrons. El Xaloc que encara estava bufant i alterant l’estat del mar, donava grans esperances a la regata. Durant la llarga espera amb pluja inclosa, es va aprofitar per a fer la presentació del DVD de la anterior regata (les millors escenes i molta acció! de Capgirell-Pals) que estarà disponible en el pròxim event del CCF a Roses. A més es va realitzar la reunió de classe sobre la normativa a aplicar en el Súper X (modalitat del pròxim event).

Finalment més de lo mateix, molta pluja i poc vent... Aixecant-se tard, recollir el material que havia quedat muntat i veure la força del vent des de el saló de l’hotel, passant l’estona xerrant amb els "capos" del windsurf.

Recordarem la prova de l'Escala sobretot per l’ambient de la nit, el bon rotllo entre tots, i el feeling dels participants, organitzadors i sponsors.

Los inscrits van ser:

1 J Pol Bertran CAT-32
2 S Xavier Masdevall E-59 Gaastra, Radz, Tabou, Söoruz, PHB, Catering Azulius
3 S Liberto Giménez E-97 WAP
4 S Salvador Martínez E-18
5 S Xavier Torres E-74 Exocet, Space Dog Sails, Ezzy Mast, Fly Up, Dune, Backyards
6 J Aleix Sanllehy CAT-555 F2, Arrows, Surfera Gironina, Vent Surf, Styl Arkitectura
7 S Ramon Pastor E-72 Exocet, Space Dog Sails, Ezzy Mast, H/H, Dune, Backyards
8 J Gerard López CAT-49
9 S Joan Llop CAT-26 Oxbov, L'Escot, La Lluna
10 S Oriol Arnau CAT-60
11 S Jaume Oliveres CAT-100 Space Dog, Dune, Angulo
12 S Matias Soeder E-34
13 S Pol Baltà E-23
14 S Job Vermuelen E-70 CV Vengrat
15 S Ferran Racasens E-401 Liberto, Rossofiorention, Palmer, Airush
16 S Marcel Carandell CAT-51 Wind 220
17 S Màrius Solà E-79 Sailboards Tarifa, Ezzy Sails, Windmania.com
18 S Marc Roca E-30 Sailboards Tarifa, Ezzy Sails
19 S Àlex Soler CAT-27 Rrd, Simmer, Tactic
20 S Eduard Solsona E-44
21 F Olga Roig E-78
22 S Xisco Barceló E-49
23 S Miguel Ribas E-45
24 S Jordi Ibars CAT-66 Emocions
25 S Luís de Córdova E-21 Gaastra, Söoruz
26 S Carles Ferrer CAT-94
27 S Pau Guillot CAT-14
28 S Jose Luís Piñana E-24 Gaastra, Tabou, Radz, PHB, Helly Hansen
29 S Roger Defez CAT-28
30 S Joaquim Figueras E-96 B3, Palmer, CV Vengrat
31 S Sergi Salvat E-10 Gaastra, Söoruz, Crashsails
32 S Miquel Gutiérrez E-101 Gaastra, Radz, H/H, PHB, Crashsails
33 S Jordi Riera CAT-68
34 F Gemma Roure E-47
35 S Nacho Rocha E-17 JP, Neil Pryde
36 S Josep M. Aribau

La pròxima regata es realitzarà a Roses (Girona) els dies 23 i 24 d’abril. Un Súper X (slalom amb obstacles) permetrà que molts windsurfistes que no veuen clar participar en modalitats com freestyle i ones podran inscriure’s, ¡Ja no hi ha excuses!

Per a poder estar al dia: www.windsurfcat.com amb informació complerta del circuit, classificacions i seguiment de les regates durant el cap de setmana. També en el correu del secretari de la classe xtorres@windsurfcat.com
Classificacions:
   
  General
  No participants.
  Femenina
  No participants.
  Juvenil
  No participants.
   
pujar

 IV Campionat Roses Súper X    , 23/04/05    ( anunci de regata )
La regata:  
fotos regata EL PRIMER SÚPER X DE LA TEMPORADA A ROSES

Els dies 23 i 24 d’abril es va disputar la tercera prova puntuable del CCF 2005. El primer Súper X de la temporada arriba a Roses (Girona) en la tercera regata del Circuit Català de Funboard, organitzat pel Club Windsurfing Roses, WindsurfCat i la FCV.

Després de molts mesos de treball finalment WindsurfCat ha aconseguit organitzar amb èxit una prova de la jove modalitat de Súper X. Els esforços més grans s’han centrat en la definició de les dimensions dels xurros i la seva fabricació i principalment amb la confecció d’una normativa específica per aquests tipus de regates.

Xavier Torres, secretari de la Classe Funboard (tant de la FCV com de la RFEV) i president de WindsurfCat està molt satisfet del resultat final del Súper X de Roses i espera que en els pròxims events es puguin anar millorant els petits detalls. El Club Windsurfing Roses que enguany compleix 30 anys del seu naixement va fer un gran esforç per organitzar una regata d’aquestes característiques, tot estava previst: embarcacions, boies, magatzem, jutges, senyalistes, allotjament, avituallaments, regals, sopar i festa... Gràcies a l’esforç de Carles Ferrer, president de CW Roses, la prova va ser tot un èxit!!!! No es estrany que entitats com aquestes puguin celebrar els 30 anys amb persones com en Carles al capdavant.

El Reglament
La modalitat del Súper X consisteix en un circuit format per diferents boies i uns xurros col·locats horitzontalment i que obligatòriament cal saltar. A més a més entre les diferents boies, de pas obligat, s’exigeix fer alguna maniobra (únicament en alguns trams). En la primera i segona ronda de heats no s’exigeixen maniobres obligatòries, exclusivament els girs han de ser Duck Gybes. Les maniobres que s’obliga a fer o almenys a intentar en la final són les especificades pel director de regata a escollir entre: Forward Loop, Spock i preferiblement en condicions de vent lleuger Sail and Body 360, Upwind 360, Sail 360. Els girs han de ser Duck Gybes. Les fèmines tenen un recorregut específic i els girs han de ser trabujades.

En quan al material les restriccions són: utilitzar tan sols planxes que pesin almenys 6,70 Kg incloent-hi les aletes (no superiors a 34 cm) i els footstraps molls i un volum màxim de 120 litres. La superfície màxima de les veles no pot ser superior a 6,7 m2 i no es permet la utilització de veles amb cambers o sistemes similars.

Els xurros, estudiats acuradament per tal d’establir diferents nivells de dificultat, tenen una alçada mínima de 25 cm i una longitud de 4,5 metres. Amb aquestes dimensions es poden sobreposar piramidalment tres xurros per assolir una alçada de fins a 50 cm. De moment es col·loquen de forma individual amb una alçada màxima de 25 cm. El camp de regates format per diferents xurros i boies composa el recorregut del Súper X, un circuit de Cross en forma de W amb diferents dificultats.

Primer dia
Com ja es habitual prèvia preinscripció a través de la web (www.windsurfcat.com) tots els competidors van anar arribant a Roses i passant per l’oficina de regata per formalitzar la inscripció. En aquesta ocasió la inscripció va incloure una samarreta commemorativa de la regata de Roses (IV Campionat Roses Súper X) i l’esperat DVD de la regata de Pals celebrada el mes de març.

Mica en mica el número d’inscrits va anar augmentant fins a repetir la participació dels 36 riders de la regata de l’Escala del mes d’abril. Moltes cares noves i més juvenils es van voler estrenar en el CCF provant sort amb el Súper X entre els quals podem destacar: Claudia Torrelles, Sergi Espinosa, Àxel Verdugo, Joel Pujol, Joan D.Moran, David Abad, Àlex Abad, Óscar Gil, Samer Acherkonk, Oriol Gili i Maiko Gallego. Després de cada regata el número de regatistes afiliats a la classe ha anat augmentant fins assolir els 53 regatistes entre sèniors, juvenils i fèmines.

Tancades les inscripcions es va celebrar la reunió de patrons on es va explicar el circuit del camp de regates i les instruccions del Súper X. Els heats estaven formats per 8 regatistes i en passaven els 4 primers a la següent. Poca estona després va començar a pujar el vent fins assolir ratxes superiors als 20 nusos de direcció variable entre garbí i migjorn que va fer que el camp de regates s’hagués de modificar en més d’una ocasió.

Finalment cap al migdia es va poder donar sortida al primer heat format per Llop CAT-26, Soler CAT-27 (Rrd), Torrelles CAT-28, Aribau E-95, Recassens E-401, Vermuelen E-70, Arnau CAT?60 i A. Abad, dels quals varen passar a semifinals Llop, Soler, Recassens i Vermuelen. Del segon heat van passar Sanllehi CAT-555 (F2, Arrows) i Noguera E-22 (Tabou, Gaastra, Soöruz) mentre que la resta Pujol, Giménez E-97, Espinosa E-44, Ferrer CAT-94, Figueres E-96 i Solsona E-44 o no arribaren a la sortida o no acabaren el recorregut correctament. El tercer heat que es va repetir fins a tres vegades estava format per Solà E-79 (Ezzy), Moran CAT-199, López CAT-49, Roure E-47, Oliveras CAT-100 (Angulo), Torres E-74 (Exocet, Fly Up), Roca E-93, Gili E-5, Gallego, i D.Abad passaren a semifinals Solà, Roca, Gili, Oliveras. La última màniga va estar molt disputada passant Masdevall (Tabou, Gaastra, Soöruz), Carandell, Carabí (F2, Gaastra) i Salvat (Gaastra, Soöruz) i eliminant a Verdugo, Bertran, Acherkonk, Gil, Roig i Defez.

Desgraciadament a l’inici del primer heat de simifinals el vent va començar a baixar i després de diversos intents es va haver d’aplaçar la competició pel dia següent.

Balanç positiu de la primera jornada de competició on es va poder veure velocitat, maniobres, salts i unes quantes catapultes de tots els regatistes. Després d’una bona dutxa calenta a les instal·lacions del CW Roses i el bon sopar de l’Hotel Monterrey es va acabar el dia amb la tradicional festa i passe de les imatges de la regata de Pals.

Segon dia
Desgraciadament el diumenge es va aixecar plovent i amb poc vent, tot indicava que no es podrien disputar les semifinals ajornades el dia anterior. Malgrat les poques esperances de navegar tothom va fer acte de presència a la reunió de patrons on es va comunicar que la regata s’aniria aplaçant fins a les quatre de la tarda. Finalment la regata no es va poder acabar i caldrà esperar a la propera prova de Súper X a La Wind de Sant Pere Pescador (Girona) per poder veure als millors lluitant contra els xurros, les boies i la resta de riders del CCF.

El diumenge el Circuit Català de Funboard va comptar amb la presència dels reporters del programa Deportes.es de RTVE que van estar fent un reportatge per la 2 de Televisió Espanyola.

Llistat d’inscrits

N. Cat. Nom N.Vela Sponsors Club
1 S Xavier Masdevall E-59 Gaastra, Radz, Tabou, Söoruz, PHB, Catering Azulius CN Cabrera
2 J Aleix Sanllehy CAT-555 F2, Arrows, Surfera Gironina, Vent Surf, Styl Arkitectura Surfera Gironina
3 S Ferran Racasens E-401 Liberto, Rossofiorention, Palmer, Airush CN Bétulo
4 S Jaume Oliveres CAT-100 Space Dog, Dune, Angulo CN Masnou
5 S Màrius Solà E-79 Sailboards Tarifa, Ezzy Sails, Windmania.com WAP
6 S Joan Llop CAT-26 Oxbov, L'Escot, La Lluna CN Escala
7 S Jordi Noguera E-22 Gaastra, Radz WAP
8 S Marcel Carandell CAT-51 Wind 220 WAP
9 S Sergi Salvat E-10 Gaastra, Söoruz CN Badalona
10 S Liberto Giménez E-97 WAP WAP
11 S Àlex Soler CAT-27 Rrd, Simmer, Tactic WAP
12 J Gerard López CAT-49 Surfera Gironina
13 S Xavier Torres E-74 Exocet, Space Dog Sails, Ezzy Mast, Fly Up, Dune, Backyards WAP
14 S Job Vermuelen E-70 CV Vengrat Ones Club Esportiu
15 S Joaquim Figueras E-96 B3, Palmer, CV Vengrat Ones Club Esportiu
16 F Olga Roig CAT-78 WAP
17 S Àlex carabí E-4 Gaastra, F2, H/H CN Badalona
18 S Eduard Solsona E-44 CN Masnou
19 S Oriol Arnau CAT-60 WAP
20 S Marc Roca E-30 Sailboards Tarifa, Ezzy Sails CN Bétulo
21 F Gemma Roure E-47 Ones Club Esportiu
22 S Josep M. Aribau E-95 WAP
23 J Sergi Espinosa E-65 Ones Club Esportiu
24 S Pol Bertran CAT-32 Surfera Gironina
25 J Àxel Verdugo CAT-666 CW Roses
26 J Joel Pujol CW Roses
27 J Claudia Torrelles CAT-28 Surfera Gironina
28 J Joan D. Moran CAT-199 CW Roses
29 J David Abad CW Roses
30 J Àlex Abad CW Roses
31 S Carles Ferrer CAT-94 CW Roses
32 S Óscar Gil CW Roses
33 S Roger Defez CAT-28 WAP
34 S Samer Acherkonk CW Roses
35 S Oriol Gili E-5 CN Garraf
36 S Maiko Gallego CW Roses

Malgrat la regata no es va poder acabar per falta de condicions l’experiència va ser molt bona i va demostrar que l’organització del CCF està treballant a fons pel windsurf i mica en mica està demostrant que hi ha gent amb ganes de navegar, passar-ho bé i alhora competir amb els amics que s’arriben a fer amb events com aquests. Es evident que sense el suport de les diferents marques que estan ajudant a WindsurfCat tot plegat no es podria dur a terme les quals són: AHD, Angulo, Arrows, Exocet, Ezzy, F2, Fanatic, Fly Up, Gaastra, Gun Sails, JP Australia, Mistral, Naish, Neil Pryde, North Sails, Oxbow, Rrd, Severne, Soöruz, Starboard, Tabou, Tiga.

La pròxima regata del CCF serà de Freestyle i es disputarà a Premià de Mar (Barcelona) els dies 21 i 22 de maig en la tradicional Concentració WAP que enguany compleix sis anys on a més dels tradicionals actes d’aquesta prova es podrà obtenir el DVD de Roses on hi trobareu acció, les millors catapultes dels més experts, la diversió i la festa de les regates del windsurf català.

Tota la informació d’última hora del circuit la trobareu a www.windsurfcat.com. Per a qualsevol consulta us podeu posar en contacte amb en Xavier Torres, Secretari de Funboard de la FCV, al correu xtorres@windsurfcat.com.
Classificacions:
   
  General
  No participants.
  Femenina
  No participants.
  Juvenil
  No participants.
   
pujar

 VI Concentració WAP    , 21/05/05    ( anunci de regata )
La regata:  
fotos regata CELEBRADA LA 4ARTA PROVA PUNTUABLE DEL CCF 2005 A LA WAP

La sisena concentració WAP celebrada el passat 21 i 22 de maig va coincidir amb la quarta regata del Circuit Català de Funboard. La prova de la WAP és la segona regata de la modalitat de freestyle d’enguany i fins al moment ja s’han disputat regates de les modalitats d’Ones, Freestyle i Súper X.

La concentració dels Windsurfistes de Premià va ser, com cada any, una de les regates amb més inscrits, acompanyants i col•laboradors del calendari 2005 del CCF. Tot i que un any més, el vent no va acompanyar, la gent s’ho va passar d’allò més bé; volei platja, sopar massiu i molt mogut, festa al Clap de Mataró fins a la sortida del sol per més d’un i una expression el diumenge per a tenir una classificació no puntuable pel circuit.

Amb un total de 27 inscrits, Windsurfcat s’està consolidant com un dels grans esdeveniments dins del món del windsurf tant català com de la resta de la península. El model de Windsurfcat i de la Federació Catalana de Vela és un referent per a l’organització de la classe i ja ha començat a tenir seguidors per tot Espanya.

L’èxit del CCF és fruit d’una bona gestió tant de Windsurfcat com de la FCV, però no es pot oblidar la gran ajuda que diferents marques han fet en el projecte del secretari de la classe; gràcies a elles s’han adquirit els xurros de súper x, licres, samarretes, adhesius i tot el material de regates imprescindible!! Tot plegat és també gràcies a: AHD, Angulo, Arrows, Exocet, Ezzy, F2, Fanatic, Fly Up, Gaastra, Gun Sails, JP Australia, Mistral, Naish, Neil Pryde, North Sails, Oxbow, Rrd, Severne, Soöruz, Starboard, Tabou, Tiga.

El dissabte 21 es van obrir les inscripcions a les 10 hores del matí per aquells que no ho havien fet abans per internet a través de la web windsurfcat.com. A la prova van assistir el millors regatistes del circuit en juvenils, fémines i sèniors. Com ja és habitual en les proves del CCF sempre apareixen cares noves amb ganes de competir i passar una bona estona, i com no la WAP va tenir nous afiliats a la creixent classe funboard. Alguns dels inscrits van ser Pol Baltà E-23, Ferran Racasens E-401, Màrius Solà E-79, Xavier Masdevall E-59, Jaume Oliveres CAT-100, Josep M. Aribau , Marc Roca E-30, Claudia Torrelles CAT-28, Maria Blasi, Gerard López CAT-49, Xavier Torres E-74, Ramon Pastor E-72, Roger Defez CAT-28, Àlex Soler CAT-27, Eric Sanllehy CAT-1111, Aleix Sanllehy CAT-555, Liberto Giménez E-97, Job Vermuelen E-70, Olga Roig E-78, Carles Ferrer CAT-94, Xavier Torres E-74.

Amb la perspectiva de falta de vent, el secretari de la FCV, Xavier Torres, i també president de la WAP, va aprofitar l’ocasió per convocar una reunió de classe per parlar de com està evolucionant el Circuit Català de Funboard i del futur que aquest se li presenta. La conclusió final de la reunió de patrons és que el windsurf està tornant a aixecar se i la mostra és el constant creixement de la classe i no només a catalunya!.

A la nit hi va haver un molt abundant sopar a Alella, on tots els regatistes i acompanyants que van exhaurir les entrades van disfrutar d’allò més amb la graellada de carn. Seguidament el bon rotllo i la festa es van traslladar a Mataró al mític CLAP. La festa es va allargar fins a la sortida del sol per més d’un...

El diumenge 22 es va aixecar amb un esperançador vent de llevant (força 3) cosa que va fer que tots els regatistes correguessin a muntar el seu material, ja que semblava que la sortida es podria donar en qualsevol moment. Però com moltes vegades passa, el vent va anar afluixant fins que va fer impossible la competició. Veient les condicions i després d’anar aplaçant la sortida els jutges de la prova van decidir donar-la per acabada. Els organitzadors de la regata però, veient la situació (tothom esperant, material muntat, neoprens posats....) van organitzar una petita sessió d’expression en la que tots els regatistes van poder lluir les seves millors manobres amb poc vent i el seu gran estil a l’hora de caure a l’aigua.

La classificació de l’expression va quedar de la següent manera:

Funboard - General

1r Xavier Masdevall CN Cabrera de Mar
2n Roger Défez WAP
3r Ramon Pastor WAP

Funboard - Juvenil

1r Aleix Sanllehy CE La Surfera Gironina
2n Gerard López CE La Surfera Gironina

Funboard - Femení

1r Clàudia Torrelles CE La Surfera Gironina
2n Natàlia Ruano CN Bétulo
3r Maria Blasi CN Bétulo
Classificacions:
   
  General
  No participants.
  Femenina
  No participants.
  Juvenil
  No participants.
   
pujar

 CN Bétulo    , 02/07/05    ( anunci de regata )
La regata:  
fotos regata CCF Y EL ESPECTÁCULO DEL SÚPER X

Badalona triunfa con el Súper X y el Circuito Catalán de Funboard se consolida plenamente en todas las modalidades. Freestyle, Olas y ahora Súper X (el cross del windsurf) son las diferentes especialidades que WindsurfCat y la FCV han organizado con éxito hasta el momento.

Dos días de competición con viento y tres mangas completas no dejaron respirar a los riders del circuito catalán que tuvieron que luchar al máximo para conseguir pasar las mangas!

Después de dos intentos WindsurfCat ya tiene su primer Súper X finalizado con viento y una buena clasificación para su circuito. El viento de Garbí, típico en la provincia de Barcelona durante el verano, acompañó a la tercera prueba de Súper X de la temporada catalana. La mala suerte de las últimas regatas se rompió en el CN Bétulo de Badalona donde los más de 15 nudos permitieron dar salida a tres mangas en los dos días de competición.

Las inscripciones y la reunión de patrones
A pesar de ser una mala época, el mes de julio, para organizar una regata dado que muchos empiezan a irse a los diferentes spots de windsurf del mundo, la inscripción volvió a ser elevada. No faltaron los que tienen un compromiso con el circuito y apoyan las iniciativas de WindsurfCat. Un total de 22 competidores no se quisieron perder la oportunidad de saltar los churros e intentar llegar los primeros a la meta. A parte de los riders incondicionales, que no se pierden ni una regata del CCF, muchas caras nuevas se pudieron ver en la línea de salida: Xavier Moya, Albert Puigbó, Tim Lorenz, Cláudio y su hermano Jordi Fernández se estrenaron en el mundo de las regatas, mientras que Miquel Gutiérrez y Albert Pijoan reaparecieron después de un año sin competir.
Inscripciones

Cerrada la inscripción de regatistas se convocó a todos en la primera reunión del día. En ella se describió el campo de regatas que se montó con salida en el mar y llegada en playa, siendo el circuito más largo de lo habitual con un bordo de más. Los giros, tal y como se establece en las instrucciones de regata de la FCV, había que hacerlos con Duck Gybes y los saltos eran obligados en los churros, mientras que el Forward Loop y el Spock eran obligados a partir del segundo heat. Aquellos que no realizaron correctamente las maniobras o al menos intentar hacerlas, fueron penalizados y relegados a las últimas posiciones de su manga. WindsurfCat marca en sus IR que el regatista debe intentar la maniobra o bien tirarse al agua. El Secretario de Clase, Xavi Torres el “Presi” como le llaman los competidores, indicó claramente que no se perdonarían errores ni en las boyas ni en las maniobras y que las salidas serían puntuales y seguidas, para conseguir de esta forma tener muchas mangas completas. Además dejo muy claro que era obligatorio usar las lycras oficiales del circuito y las pegatinas de WindsurfCat en las velas.
Reunión de patrones


Las marcas Las grandes marcas del panorama español no quisieron perderse el evento y estuvieron presentes como están haciendo desde hace meses en el circuito de más alto nivel nacional: las mejores tablas AHD, Angulo, Exocet, F2, Fanatic, JP Australia, Mistral, Rrd, Starboard, Tabou y Tiga, las velerías de Arrows, Ezzy, Gaastra, Gun Sails, Naish, Neil Pryde, North Sails, Severne y las marcas de ropa Fly Up, Oxbow y Soöruz.


El campo de regatas
En esta ocasión el campo de regatas fue más largo de lo habitual. Para llegar a la salida era necesario hacer una buena ceñida y ¡muchos llegaron tarde a sus mangas! Como ya se advirtió en la reunión la bandera verde se izó siempre puntual. Los recorridos entre boyas de giro también tenían más longitud, lo que permitió a más de uno ganar ventaja y ha otros posiciones. Ver a 12 regatistas en la línea de salida y navegando en plena competición fue todo un espectáculo. Saltos, Spocks, Forward Loops y alucinantes catapultas fueron seguidas con gran expectación por el numeroso público asistente en Badalona. Dado que se pudo hacer una segunda manga las maniobras se pudieron ver a los dos lados y los riders más completos son los que llegaron a la gran final.

Día 1, sábado 2 de Julio: Primera manga completada
El térmico de Garbí empezó a entrar al mediodía y llegó a alcanzar los 15 nudos a las cuatro de la tarde, momento en que se dio la primera salida. Dos grupos de competidores formaron la parrilla de salida, el primero con Vermuelen, Torres, Pastor, Salvat, Défez, Moya, Pijoan, Jiménez, Piñana, Gutiérrez y Lorenz. Mientras que el segundo grupo de riders estuvo formado por Figueras, Roca, Recassens, Aribau, Solà, López, Soler, Puibó, Masedevall y los hermanos Fernández.

La lucha fue espectacular y con mucha acción. Todos juntos en la línea de salida esperando la subida de la bandera verde para poder llegar lo antes posible al primer churro. El primero que llega tiene más posibilidades de salvar el salto sin incidencias pues a medida que van llegando los corredores al churro hay más números de tropezar con algún otro que la mala suerte le ha acompañado. El secreto de las regatas de Súper X está en no caer ni en los churros, ni en los giros y maniobras. La regularidad puede dar los mejores resultados, dado que al cabo del trayecto muchos van cayendo y retrasándose. A pesar del espíritu competitivo el buen ambiente y el buen rollo estuvieron siempre presentes en la regata.


Pasión por WindsurCat Algunos querían intimidar
En la primera manga Vermuelen no apareció mientras que el resto de regatistas estuvieron puntuales a la salida que estuvo muy emocionante (todos atentos y nerviosos para pasar la línea de salida lo más rápido posible). Después del primer churro empezaron a destacar Piñana (E-24 del Wind Racing Team) y Pastor (E-72 del Team Exocet & Space Dog Sails) que demostraron su experiencia en las regatas de cross de la PWA, seguidos de Défez (CAT-39 / NP, JP), Salvat (E-10 / Gaastra, Soöruz), Miki Gutiérrez (E-101 / Gaastra), Pijoan, Giménez (E-97 de la WAP), Torres (E-74 del Team Exocet & Space Dog Sails) y Aribau. El primer salto marcó prácticamente la clasificación de la manga con Piñi primero, Pastor segundo y Défez tercero seguidos de Salvat y Miki que también pasaron de manga. Hay que destacar la ventaja de los regatistas que proceden de fórmula como Piñi, Salvat i Miki que demostraron mucha habilidad en la salida y durante la manga.
Jornada perfecta para Défez

En la segunda manga llegó tarde a la salida Solà que tuvo problemas de última hora y le fue muy difícil llegar puntual a la salida, a pesar de todo pudo recuperar algunas posiciones y entrar octavo en la playa. El resultado final del heat fue Raca (E-401) en primer lugar seguido de Masdevall (E-59 del Wind Racing Team), Figueras (E-96), Jordi Fernández, Álex Soler (CAT-27 / Rrd), Claudio Fernández, Roca (E-93 / Ezzy), Solà (E-79 / Ezzy), Puigbó y López.

En la semifinal, formada por 11 competidores, además de los saltos y los Duck Gybes los riders tuvieron que realizar el Forward Loop y el Spock y los más expertos son los que se clasificaron: Masdevall, Piñana, Recassens, Pastor y J. Fernández.


Emoción en la salida El paso de los churros
La final que prometía acción y espectáculo no defraudó a los espectadores presentes y la primera posición fue para José Luís Piñana seguido muy de cerca de Masdevall y un poco más separados Pastor, J. Fernández y Recassens.


Ambiente el la playa
Finalizó el día con la típica barbacoa en la playa y las copas nocturnas. Después de una jornada intensa una buena cena con los amigos del wind siempre deja al lado la competición. Las ensaladas, el picapica, la parrillada y postre con melón y sandia al lado del mar acompañaron una noche perfecta con fuegos artificiales incluidos. No faltó de nada en las instalaciones del Club Náutico Bétulo de Badalona.

La barbacoa

Día 2, domingo 3 de Julio: Jornada intensa de competición

El viento apareció des de primeras horas de la mañana y todo apuntaba a un día frenético de regata. A las 11 de la mañana se realizó la reunión de patrones donde se indicó que el objetivo era hacer el máximo número de mangas posibles, y que las reclamaciones serian estudiados rigurosamente.

La segunda manga de la competición se agrupó en dos series de regatistas la primera formada por C. Fernández, Vermuelen, Solà, López, Défez, Pastor, Figueras, Salvat, Roca, Masdevall y Puigbó. En la segunda manga estaban Pijoan, Aribau, Jiménez, Lorenz, J. Fernández, Raca, Miki, Soler, Torres, Moya y Piñi.

Cuando más mangas se realizaban más habilidad tomaban los riders, mejores giros, menos caídas y catapultas en los churros en definitiva mangas más rápidas y espectaculares.

La segunda manga tuvo un gran número de reclamaciones y protestas de regatistas cosa que hizo que muchos perdieran posiciones por no saltar churros o por no realizar los Duck Gybes correctamente. Finalmente los clasificados a semifinales fueron Masde, Pastor, Salvat, Soler, Roca, Pijoan, Piñana, Miki, Raca, Défez y los hemanos Fernández.

La final muy disputada fue ganada por Masdevall (E-59), seguido de Piñana (E-24), Pastor (E-72), Recassens (E-401), Défez (CAT-39) y Soler (CAT-27).


Reclamaciones La ventajas
La última manga fue la decisiva de la regata, donde se obtuvo el campeón del evento, pues hasta entonces estaban empatados Piñana y Masdevall seguidos muy de cerca de Pastor. Llegaron a la tercera semifinal Pastor (E-72), Soler (CAT-27), Torres (E-74), Défez (CAT-39), López (CAT-49), Recassens (E-401), Masdevall (E-59), Piñana (E-24), Solà (E-79), Salvat (E-10), Roca (E-93) y J. Fernández. Una semifinal con algunas incidencias Soler lesionado y Miki con la aleta destrozada.

El quadro

El secretario de clase y participante, Xavi Torres, supo llevar a los corredores a toque de silbato para disputar el máximo número de series completas, a un nivel que ni la World Cup.

Con poco tiempo para llegar a la salida todos los corredores se pusieron las pilas para ceñir hasta la línea de salida y algunos volvieron a llegar tarde. La gran final quedó de la siguiente manera: Piñana, Masdevall, Recassens, Défez, Pastor, Salvat y J. Fernández.


Piñana (E-24) Masdevall (E-79) Pastor (E-72)
Los protagonistas
La lucha por las primeras posiciones fue siempre para Piñana, Masdevall, Pastor y Recassens, mientras que un grupo un poco más alejado se peleaba por conseguir una buena posición Soler, Défez, J. Fernández y Salvat.

Durante la última manga el rider Àlex Soler (CAT-27) sufrió una lesión en los dedos del pie derecho, al saltar un churro, que le mantendrá alejado del campeonato durante un tiempo, según las indicaciones del equipo médico de la Federación Catalana de Vela que le esta asistiendo.

Otros corredores fueron penalizados por reclamaciones de algunos participantes y amonestaciones de jueces, por no realizar correctamente el recorrido y las maniobras.

Como ya es habitual el cámara del circuito estuvo grabando imágenes por un todo, con todos los detalles, la emoción y las amonestaciones y reclamaciones de los jueces. El nuevo DVD del CCF seguro que no nos defraudará!

Las ausencias
Cabe destacar la ausencia de algunos de los competidores incondicionales del circuito como los hermanos Sanllehy que estaban entrenando en Pozo y Carabí compitiendo en fórmula fuera de Cataluña.

La clasificación

En la categoría general obtuvo la primera posición Piñana (E-74 / Tabou, Gaastra) con 1,40 puntos seguido de Masdevall (E-59 / Tabou, Gaastra, Soöruz) con 2,70 puntos. En tercera posición Pastor (E-72 / Exocet, Tiga) y en cuarta Recassens E-401.

El podio
Masdevall se mantiene líder de la clasificación general del CCF seguido de Piñana y Pastor que le pisan los talones.

El CCF se despide hasta septiembre en que se realizará la regata móvil en fecha i spot. Esta regata, pero, todavía esta por confirmar! De mientras muchas de los riders se desplazarán a diferentes lugares (Canarias, Australia, Marruecos, Brasil, …) para preparar la vuelta de las vacaciones y la nueva temporada 2006.

Todo sobre el Circuito Catalán lo puedes encontrar en www.windsurfcat.com o en www.fcv.es . Si estas interesado en participar o necesitas más información sobre los campeonatos os podéis poner en contacto con el secretario nacional a través de xtorres@windsurfcat.com
Classificacions:
   
  General
  PIÑANA, JOSÉ LUÍS  (E-24) 0.7
  MASDEVALL, XAVIER  (E-59) 2
  RECASENS, FERRAN  (E-401) 3
  PASTOR, RAMON  (E-72) 3
  DÉFEZ, ROGER  (CAT-39) 5
  FERNÁNDEZ, JORDI  (CAT-34) 6
  SALVAT, SERGI  (E-10) 7
  SOLER, ÀLEX  (CAT-27) 8
  ROCA, MARC  (E-93) 9
  PIJOAN, ALBERT  () 9
  GUTIÉRREZ, MIQUEL  (E-101) 11
  SOLÀ, MÀRIUS  (E-79) 13
  TORRES, XAVIER  (E-74) 13
  LÓPEZ, GERARD  (CAT-49) 15
  GIMÉNEZ, LIBERTO  (E-97) 16
  FIGUERAS, JOAQUIM  (E-96) 19
  MOYA, XAVIER  (CAT-90) 19
  VERMEULEN, JOB  (E-70) 20
  PUIGBÓ, ALBERT  (CAT-83) 21
  ARIBAU, JOSEP M.  () 22
  DE CÓRDOVA, LUÍS  () 23
  ROIG, MARTI  (CAT-86) 23
  ARNAU, ORIOL  (CAT-60) 23
  MAS, JAUME  () 23
  RIBAS, MIGUEL  () 23
  ESPINOSA, SERGIO  (E-65) 23
  BLASI, MARIA  () 23
  GILI, ORIOL  (E-5) 23
  TORRELLES, CLÀUDIA  (CAT-28) 23
  PUJOL, JOEL  () 23
  CARANDELL, MARCEL  (CAT-51) 23
  NOGUERA, JORDI  () 23
  IBARS, JORDI  (CAT-66) 23
  SOLSONA, EDUARD  (E-44) 23
  FERRER, CARLES  () 23
  CARABÍ, ÀLEX  (E-4) 23
  RIERA, JORDI  (CAT-68) 23
  LLOP, JOAN  (CAT-26) 23
  BALTÀ, POL  (E-23) 23
  SANLLEHY, ERIC  (CAT-1111) 23
  SANLLEHY, ALEIX  (CAT-555) 23
  MARTÍNEZ, SALVADOR  (E-18) 23
  BELTRAN, POL  () 23
  ROURE, GEMMA  (E-47) 23
  ROIG, OLGA  () 23
  SANTANA, JÚLIA  () 23
  MORAN, JOAN D.  (CAT-1999) 23
  VERDUGO, ÀXEL  (CAT-666) 23
  OLIVERAS, JAUME  (CAT-100) 23
  Femenina
  No participants.
  Juvenil
  LÓPEZ, GERARD  (CAT-49) 0.7
  PUIGBÓ, ALBERT  (CAT-83) 2
  PUJOL, JOEL  () 3
  BELTRAN, POL  () 3
  MORAN, JOAN D.  (CAT-1999) 3
  VERDUGO, ÀXEL  (CAT-666) 3
   
pujar

 CN Masnou    , 17/09/05    ( anunci de regata )
La regata:  
Regata no realitzada per falta de condicions meteorologiques.
Classificacions:
   
  General
  No participants.
  Femenina
  No participants.
  Juvenil
  No participants.
   
pujar

 La Wind    , 15/10/05    ( anunci de regata )
La regata:  
fotos regata
Classificacions:
   
  General
  No participants.
  Femenina
  No participants.
  Juvenil
  No participants.
   
pujar

 II Begur Free Wave x Fun    , 29/10/05    ( anunci de regata / classificació )
La regata:  
fotos regata La segunda edición de la Begur Free Wave X Fun, organizada por la Surfera Gironina, cierra el Circuito Catalán de Funboard 2006 (CCF). Masdevall, Sanllehy y Recassens subieron al podio en Begur. La movilidad de la prueba tanto en fecha como en spot y el viento de sur, fueron la fórmula del éxito de esta regata.

La II Begur Free Wave X Fun que estaba programada para diferentes fines de semana de Octubre en función de las condiciones, pudo realizarse finalmente los días 28 y 29. La Surfera Gironina, club afiliado a la Federación Catalana de Vela, junto con la Secretaria de la Clase, preparó hasta el último detalle para que todos los regatistas estuvieran lo más cómodos posibles durante el desarrollo de la prueba.

Inscripciones: Ausencias importantes y nuevos infantiles
Las preinscripciones realizadas, a través la web de la clase (www.windsurfcat.com), se fueron confirmando a lo largo de la mañana del sábado. Todos los regatistas habituales del CCF no quisieron perderse la última ocasión del 2005 para obtener puntos en la clasificación, a pesar de la pésima previsión meteorológica para el fin de semana. Los partes informaban de lluvias y poco viento para los dos días y esto influyó en el número final de inscritos, que fueron veinticuatro. Algunas ausencias importantes, como Pastor y Baltà en Canarias y Piñana en Formentera, podían favorecer a algunos en la clasificación final del circuito. Como ya es habitual nuevos riders aparecieron en la lista de inscritos, como los infantiles Àlex Gali CAT-91, Joan Giménez CAT-43, Sergio Espinosa E65 y los sèniors Josep Serrano y Enric Jaume.

Sábado 28: Poco viento y mucho surf
Como establece la normativa de regatas, a las 10 de la mañana del sábado se convocó la primera reunión de patrones del evento. En ella se informó, entre otros temas, de la posibilidad de alargar la regata al día 1 de noviembre (día festivo de todos los Santos), siempre y cuando todos los inscritos estuvieran de acuerdo con el aplazamiento. De esta forma la organización pretendía terminar la prueba con resultados, pues existía más posibilidad de viento. La decisión se aplazó a una votación en la cena del sábado coincidiendo con la Asamblea anual de la Clase.

Durante todo el día el viento de componente sur estuvo soplando entre 5 y 12 nudos, insuficiente para dar salida a la competición. Vista la situación la organización de acuerdo con el secretario, Xavier Torres, decidieron aplazar la primera posible salida al día siguiente, domingo día 29.

Algunos aprovecharon para sacar sus tablas de surf y demostrar sus habilidades con las olas. Otros en cambio descansaban el en hotel, esperando la hora de la cena que la Surfera había programado en el Restaurante Sol y Mar de Begur, y donde se realizaría la Asamblea General Ordinaria. A pesar del día sin viento el hambre no faltó y la paella y la fideuá se agotaron rápidamente. Con los cafés se dio comienzo a la asamblea.

Cena y asamblea de clase
Los puntos tratados en la reunión de clase fueron básicamente: Informes del Secretario Territorial, calendario de regatas 2006 y modalidades, promoción de la clase y de les categorías: femenina, master, juvenil e infantil.... Al finalizar la exposición realizada por Torres se pasó a los ruegos y preguntas. Se discutieron varios temas importantes como las modalidades (Freestyle, olas, súper X, slalom, speed,...), las categorías (la master y la infantil se añadirán en el 2006) y el formato de regatas móviles. Al final de la reunión se propuso la posibilidad de mover la regata a Canet (spot muy conocido con viento de sur) frente a las malas previsiones para el domingo en Begur, idea que fue apoyado por todos los presentes. Además se tuvo que votar la posibilidad de realizar la regata el día 1, si el domingo no había viento.

Domingo 29: Canet, 25 nudos de viento de sur
A primera hora de la mañana la organización decidió trasladar el evento a Canet!! Más de 25 nudos de sur confirmados y todos los regatistes impacientes por llegar y sacar sus equipos. Se organizó la caravana de coches y se convocó la primera posible salida a las 12 de la mañana. El despliegue de vehículos y del equipo de regatas sorprendió a más de uno en la playa de Canet, el espectáculo estaba servido.

Cuadro de mangas
Para poder asegurar una clasificación de la regata, los diferentes heats estuvieron formados por seis riders y así se ganaba tiempo para poder realizar toda la prueba. De esta forma se disputaron cuatro heats de clasificación.

Dadas las condiciones del mar se decidió puntuar tanto las maniobras de Freestyle como las de Olas. Con velas de 4,7 a 5,3 los competidores demostraron sus mejores habilidades: surfeadas, Aerials, Backloops, Forwards, Flaka, Chacho, Spock 540, Grubby, Volcano, Duck tack, Table top,…

El primer heat, disputado por Àlex Gali (CAT-91), Xavier Torres (Team Exocet & Space Dog Sails, Ezzy Mast, Fly Up / E-74), Job Vermuelen (E-70), Jaume Oliveras (Angulo, Ezzy Sails / CAT-100), Roger Défez (JP, NP / CAT-29) y Enric Jaume, tuvo que repetirse al final de todos los heats a petición de los riders, a causa de la bajada del viento en la mitad de la manga. Los riders que pasaron fueron Vermeulen, Défez y Oliveras. En el segundo heat el viento volvió ha reforzarse y los regatistas Joaquim Figueras (E-96), Jordi Ibars (CAT-66), Pol Bertran (CAT-32), Aleix Sanllehy (F2, Arrows / CAT-555), Ferran Recasens (Gaastra / E-401) y Màrius Solà (Ezzy Sails /E-79), lucharon al máximo para llegar a los cuartos de final. Los eliminados en esta manga fueron Solà, Ibars y Bertran. El siguiente heat enfrentó a Josep M. Aribau (E-95), Oriol Arnau (L'Escot / CAT-60), Àlex Soler (Rrd / CAT-27), Clàudia Torrelles (F2 / CAT-28) y Sergi Salvat (Gaastra, Söoruz / E-10) pasando de manga Arnau, Soler y Salvat. El último heat clasificatorio se disputó entre Pau Guillot (CAT-14), Sergio Espinosa (E-65), Josep Serrano (CAT-50), Eric Sanllehy (F2, Arrows / CAT-1111), Xavier Masdevall (Tabou, Gaastra & Wetsuits, Söoruz /E-59) y Gerard López (Tabou, Gaastra, Capgirell / CAT-49) quedando eliminados Serrano, Espinosa y López.

Al paso de las horas las condiciones de viento y el estado del mar eran cada vez mejores y sin tregua alguna la organización izó la bandera roja de preparación. El primer cuarto de final estaba formado por Oliveras, Défez, Recassens, A. Sanllehy, Vermeulen y Figueras. La lucha fue frenética y la buena ejecución de las maniobras se podía ver desde la playa. Los jueces se inclinaron finalmente por Sanllehy, Recassens y Oliveras. En el segundo cuarto de final integrado por Salvat, Soler, Arnau, Masdevall, Eric Sanllehy y Guillot se clasificaron Sanllehy, Masdevall y Guillot.

La final estuvo muy reñida pero todas las quinielas acertaron y Masdevall (Tabou, Gaastra & Wetsuits, Söoruz / E-59) estuvo espléndido, realmente la experiencia es un grado y Masde lo sabe. Aleix Sanllehy (F2, Arrows / CAT-555), juvenil revelación del CCF 2005, tiene mucho que aprender todavía pero ya está pisando los talones a Masde. Recassens (Gaastra / E-401) cuyo fuerte son las olas estuvo al nivel de la situación y marcó los saltos más altos de la sesión. Hay que destacar la gran actuación de Oliveras (Angulo, Ezzy Sails / CAT-100) un rider que hacia poco ruido y que en Begur sorprendió a todos, ¿serán sus nuevos sposnsors?. Eric Sanllehy (F2, Arrows / CAT-1111) con un nivel internacional, Campeón Juvenil de Mundial de Slalom 42 de la IFCA, no acabó de encajar todas la maniobras (¡todos podemos tener un mal día!). Guillot (CAT-14) rider de la vieja escuela demostró ante la nueva generación su buen estado de forma y el alto nivel de sus maniobras de Freestyle.

Finalmente Masdevall batió a sus competidores y se situó primero, seguido de Aleix, Raca, Oliveras, Eric y Guillot. Realmente todos ellos demostraron el buen nivel del windsurf catalán que desde hace años está dando mucho de que hablar.

En cuanto al podio infantil, dejando a parte sus resultados en el agua, se tiene que destacar su participación, constancia y pasión por incorporarse al circuito. En primera posición Gali seguido de Jiménez y la clasificación juvenil Aleix seguido de López y la única chica Claudia Torrelles todos ellos de la Surfera Gironina. Es de admirar el esfuerzo de la Surfera en la promoción del windsurf en su zona y apoyando a los más jóvenes en las regatas.

La nota triste de la prueba la tuvo la lesión de Roger Défez en la realización de un Backloop terminado con la espalda, que se pudo oír desde la playa. El salto impresionante pasado de vueltas terminó con un susto para todos, Roger salió gritando del agua ¡socorro!. Asustado y aturdido fue acompañado por la organización al hospital más próximo (Figueres) para someterse a un examen médico, dado que se ahogaba y escupía algo de sangre. Finalmente todo quedó en un susto y un minihematoma interno en el pulmón izquierdo, además de la baja de 15 días sin poder navegar ni hacer esfuerzos. En días como estos entiendes la obligación de toda organización a exigir la tarjeta federativa para regatear, la cual ofrece un equipo médico muy profesional y especializado.

En pocos días windsurfcat tendrá a disposición de todos los interesados el DVD de la regata y esperamos que Rifà (cámara oficial) nos asombre con sus filmaciones a pie de playa.

Entrega de premios
La entrega de premios se realizó en el Ayuntamiento de Begur, a la cual asistió todo el consistorio y algunos de los regatistas. A la Surfera Gironina les habría gustado la participación del resto de corredores en la entrega de premios, para dar el ambiente festivo de unidad y apoyo a este acto deportivo que tanta ilusión y esfuerzo habían puesto tanto la organización como el patrocinador y los colaboradores.

Además del apoyo incondicional de la Federación Catalana, la regata estuvo patrocinada por el Ayuntamiento de Begur – Regidoria d’Esports y tuvo la colaboración del Patronato Municipal de Deportes de Palafrugell, Windsurfcat, Arrows, Contorn, F2, Ventsurf, Catavent y Styl Arkytectura. Además de todas las marcas que están ayudando a hacer realidad esta iniciativa de Windsurfcat (AHD, Angulo, Arrows, Exocet, Ezzy, F2, Fanatic, Fly Up, Gaastra, Gun Sails, JP Australia, Mistral, Naish, Neil Pryde, North Sails, Oxbow, Rrd, Severne, Soöruz, Starboard, Tabou y Tiga).

La regata de Begur cierra un año de circuito intenso y frenético de regatas, fiestas y buen ambiente han sido la tónica general de Windsurfcat. Por primera vez en muchos años se ha conseguido unir a los regatistas bajo el paraguas de Windsurfcat, con la finalidad de promocionar la clase y difundir el windsurf. Hay que agradecer el éxito a todos los regatistas, clubs, tiendas y empresas del sector su colaboración.

El año 2005 acaba con un nuevo campeón de Catalunya de Funboard: Xavier Masdevall (E-59) que ha demostrado regata a regata su profesionalidad y constancia. Él es y seguirá siendo, un referente para muchos windsurfistas. En segunda posición encontramos a Ferran Recasens (E-401) seguido de Sergi Salvat (E-10), Aleix Sanllehy (CAT-555), José Luís Piñana(E-24).

El CCF se despide hasta Febrero del 2006 en que se realizará la regata móvil en fecha de Capgirell-Pals. Tendremos que esperar unos meses para poder seguir otra vez el circuito catalán y sus regatas de Olas, Freestyle, Súper X, Slalom, Speed…

Todo sobre el CCF lo puedes encontrar en la actualizada web www.windsurfcat.com. Si estáis interesados en participar, organizar regatas o necesitáis más información sobre el windsurf os podéis poner en contacto con Xavier Torres, secretario de la Clase Funboard tanto de la FCV como de la RFEV, a través del correo electrónico xtorres@windsurfcat.com.

Fotos: Job Vermeulen
Classificacions:
   
  General
  MASDEVALL, XAVIER  (E-59) 0.7
  SANLLEHY, ALEIX  (CAT-555) 2
  RECASENS, FERRAN  (E-401) 3
  OLIVERAS, JAUME  (CAT-100) 4
  SANLLEHY, ERIC  (CAT-1111) 5
  ARNAU, ORIOL  (CAT-60) 7
  SOLER, ÀLEX  (CAT-27) 7
  DÉFEZ, ROGER  (CAT-39) 7
  SALVAT, SERGI  (E-10) 7
  FIGUERAS, JOAQUIM  (E-96) 7
  VERMEULEN, JOB  (E-70) 7
  LÓPEZ, GERARD  (CAT-49) 13
  ARIBAU, JOSEP M.  () 13
  ESPINOSA, SERGIO  (E-65) 13
  IBARS, JORDI  (CAT-66) 13
  BELTRAN, POL  () 13
  TORRELLES, CLÀUDIA  (CAT-28) 13
  TORRES, XAVIER  (E-74) 13
  SOLÀ, MÀRIUS  (E-79) 13
  FERNÁNDEZ, JORDI  (CAT-34) 24
  PIJOAN, ALBERT  () 24
  MAS, JAUME  () 24
  MOYA, XAVIER  (CAT-90) 24
  DE CÓRDOVA, LUÍS  () 24
  PUIGBÓ, ALBERT  (CAT-83) 24
  BLASI, MARIA  () 24
  PUJOL, JOEL  () 24
  GILI, ORIOL  (E-5) 24
  RIBAS, MIGUEL  () 24
  ROIG, MARTI  (CAT-86) 24
  CARANDELL, MARCEL  (CAT-51) 24
  NOGUERA, JORDI  () 24
  CARABÍ, ÀLEX  (E-4) 24
  RIERA, JORDI  (CAT-68) 24
  LLOP, JOAN  (CAT-26) 24
  PIÑANA, JOSÉ LUÍS  (E-24) 24
  BALTÀ, POL  (E-23) 24
  ROCA, MARC  (E-93) 24
  GUTIÉRREZ, MIQUEL  (E-101) 24
  FERRER, CARLES  () 24
  SOLSONA, EDUARD  (E-44) 24
  GIMÉNEZ, LIBERTO  (E-97) 24
  MARTÍNEZ, SALVADOR  (E-18) 24
  ROURE, GEMMA  (E-47) 24
  ROIG, OLGA  () 24
  SANTANA, JÚLIA  () 24
  MORAN, JOAN D.  (CAT-1999) 24
  VERDUGO, ÀXEL  (CAT-666) 24
  PASTOR, RAMON  (E-72) 24
  Femenina
  TORRELLES, CLÀUDIA  (CAT-28) 0.7
  SANTANA, JÚLIA  () 2
  ROIG, OLGA  () 2
  ROURE, GEMMA  (E-47) 2
  BLASI, MARIA  () 2
  Juvenil
  LÓPEZ, GERARD  (CAT-49) 2
  MORAN, JOAN D.  (CAT-1999) 4
  BELTRAN, POL  () 4
  VERDUGO, ÀXEL  (CAT-666) 4
  PUJOL, JOEL  () 4
  PUIGBÓ, ALBERT  (CAT-83) 4
   
pujar

(... Aquí mateix trobareu tota l'informació de cada regata del campionat a mida que es vagin realitzant.)

   
  General
  1.MASDEVALL, XAVIER -E-59 3.4
  2.RECASENS, FERRAN -E-401 11
  3.SALVAT, SERGI -E-10 23
  4.SANLLEHY, ALEIX -CAT-555 27
  5.PIÑANA, JOSÉ LUÍS -E-24 27.7
  6.SOLÀ, MÀRIUS -E-79 31
  7.PASTOR, RAMON -E-72 31
  8.SOLER, ÀLEX -CAT-27 32
  9.OLIVERAS, JAUME -CAT-100 32
  10.DÉFEZ, ROGER -CAT-39 37
  11.FIGUERAS, JOAQUIM -E-96 43
  12.TORRES, XAVIER -E-74 43
  13.VERMEULEN, JOB -E-70 44
  14.LÓPEZ, GERARD -CAT-49 45
  15.IBARS, JORDI -CAT-66 45
  16.ARNAU, ORIOL -CAT-60 47
  17.GIMÉNEZ, LIBERTO -E-97 49
  18.SANLLEHY, ERIC -CAT-1111 53
  19.FERNÁNDEZ, JORDI -CAT-34 55
  20.NOGUERA, JORDI - 56
  21.DE CÓRDOVA, LUÍS - 56
  22.CARANDELL, MARCEL -CAT-51 56
  23.RIERA, JORDI -CAT-68 56
  24.LLOP, JOAN -CAT-26 56
  25.PIJOAN, ALBERT - 58
  26.ROCA, MARC -E-93 58
  27.BELTRAN, POL - 60
  28.ARIBAU, JOSEP M. - 60
  29.GUTIÉRREZ, MIQUEL -E-101 60
  30.ESPINOSA, SERGIO -E-65 61
  31.TORRELLES, CLÀUDIA -CAT-28 61
  32.CARABÍ, ÀLEX -E-4 64
  33.ROIG, OLGA - 64
  34.MOYA, XAVIER -CAT-90 68
  35.PUIGBÓ, ALBERT -CAT-83 70
  36.SOLSONA, EDUARD -E-44 71
  37.MAS, JAUME - 71
  38.ROIG, MARTI -CAT-86 71
  39.BALTÀ, POL -E-23 71
  40.FERRER, CARLES - 72
  41.SANTANA, JÚLIA - 72
  42.MORAN, JOAN D. -CAT-1999 72
  43.ROURE, GEMMA -E-47 72
  44.BLASI, MARIA - 72
  45.MARTÍNEZ, SALVADOR -E-18 72
  46.RIBAS, MIGUEL - 72
  47.VERDUGO, ÀXEL -CAT-666 72
  48.PUJOL, JOEL - 72
  49.GILI, ORIOL -E-5 72
   
  Femenina
  1.ROIG, OLGA- 2.7
  2.TORRELLES, CLÀUDIA-CAT-28 2.7
  3.BLASI, MARIA- 4
  4.SANTANA, JÚLIA- 4
  5.ROURE, GEMMA-E-47 4
   
  Juvenil
  1.LÓPEZ, GERARD-CAT-49 4.7
  2.PUIGBÓ, ALBERT-CAT-83 9
  3.BELTRAN, POL- 10
  4.VERDUGO, ÀXEL-CAT-666 10
  5.PUJOL, JOEL- 10
  6.MORAN, JOAN D.-CAT-1999 10
   
  Màster
  No participants.
   
   
- publicitat -

CIRCUIT CATALÀ DE FUNBOARD 06 de Juliol, 2022
-contactar-   -afegir a favorits-    -recomana'ns-   -legal- @webmaster : programador web